POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

V Celju je od 13.3. – 15.3.32015 potekal sejem Altermed, sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, logo portalnaravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja. Na sejmu se je predstavil tudi Vrtec Tezno Maribor.

Kuharice našega vrtca so predstavile nove trende v sodobni prehrani. Bogato založene police industrijsko pridelane in predelane hrane v supermarketih nas oddaljujejo od hranljivo bogate in okusne hrane. Strokovnjaki nas opozarjajo, da smo kljub obilici hrane v razvitem svetu, priča vitaminski in mineralni lakoti. Zato postaja pomembna alternativa hrana, ki si jo pridelamo sami, jo potrgamo ali poberemo ob optimalni zrelosti ter skušamo toplotno kar najmanj obdelovati in s tem ohraniti čim večjo hranljivo vrednost.

Naše kuharice so kot ubrani trio predstavile pripravo in degustacijo treh presnih jedi: sataraš, burger in jagodno torto (spomnimo se, da sta bila presni sataraš in presna jagodna rezina lani poleti že na jedilniku).

Vse, ki vas zanima priprava teh jedi, si lahko pridobite recepte na naši spletni strani.

Ves sobotni sejemski dan smo bili zastopani tudi na stojnici, kjer so utrinke strokovnega dela vzgojiteljev v Vrtcu Tezno Maribor predstavile vzgojiteljice: Tina Zajšek, Martina Jaunik in Jadranka Zajec. Obiskovalci so z zanimanjem ogledovali našo stojnico in občudovali domišljijo ter ustvarjalnost naših strokovnih delavcev in otrok. Priznanja so bile deležne tako s strani strokovnih delavcev iz drugih VIZ ustanov kot tudi s strani naključnih obiskovalcev (staršev, otrok, dedkov, babic…). Stojnico so si z zanimanjem ogledali tudi pomembni gostje, ki v Sloveniji skrbijo za načrtovanje izobraževalne politike.

Želimo vam veliko kreativne ustvarjalnosti in dober tek!

3. Altermed 2015  4. Altermed 2015

2. Altermed 2015  1. Altermed 2015

Dostopnost