POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

Enota Lupinica

Telefon: +386 2 4600 226 in +386 2 461 27 60
Vodja enote: Tina Zajšek
Zakaj je v našem vrtcu otrokom lepo?
Ker smo dobili nov, lep in prostoren vrtec, v katerem se dobro počutijo otroci in odrasli. V njem je veliko svetlobe in prosojnosti, kar omogoča otrokom neprestan stik z notranjim in zunanjim okoljem.DSCN4344Otrok je narejen iz sto –
otrok ima sto jezikov,
sto rok,
in misli na sto načinov,
na sto načinov se igra in govori…
(Loris Malaguzzi)V vrtcu Lupinica omogočamo otrokom spodbudno učno okolje, v katerem so lahko aktivni in ustvarjalni ter tako ohranjajo svojih sto načinov izražanja.Otroci aktivno soustvarjajo življenje in delo v vrtcu, ga načrtujejo, izvajajo in vrednotijo. Spoznavajo življenje in svet okoli sebe in se izražajo na različnih umetniških področjih z različnimi umetniškimi sredstvi. Spoznavajo umetnost, njen namen, zvrsti in ustvarjalce. Enkrat v letu organiziramo druženje z umetnikom in izvedemo skupno ustvarjanje otrok in umetnika. Hodnik našega vrtca je postal že majhna »razstavna galerija«.

Večnamenski osrednji prostor omogoča druženje otrok različnih skupin, kar prispeva k spoznavanju in sprejemanju različnosti, oblikovanju lastne identitete in pripadnosti.

Dostopnost