POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

Primer dobre prakse – Eno drevo, daje kisik štirim ljudem

V okviru Eko šole smo v šol.letu 2022/23 v  Vrtcu Tezno Maribor – enota Lupinica sodelovali v projektu Znanje o gozdovih (LEAF = Learning About Forests). 

Znanje o gozdovih (LEAF = Learning About Forests) izobražuje in ozavešča o gozdovih in o njihovi vlogi na našem planetu. V sklopu projekta spodbujamo povezovanje otrok,  z gozdom in gozdno dediščino ter izobražujemo o vseh vidikih gozda (okoljskem, socialnem, ekonomskem …). Skozi projekt opozarjamo na pomen varovanja gozdov in njihovega trajnostnega upravljanja. Preko različnih dejavnosti poskušamo doseči večjo stopnjo okoljske zrelosti otrok, tako v 1. in 2. starostnem obdobju.

V okviru projekta smo se predstavili s primerom dobre prakse , vzg. Tina Zajšek  z naslovom »ENO DREVO DAJE KISIK ŠTIRIM LJUDEM…«

Primer dobre prakse je predstavljen na portalu Eko šole na spodnji povezavi

Delavnice iz zdravstvene vzgoje

V enoti Lupinica smo v mesecu avgustu gostili  izvajalke zdravstvene vzgoje otrok in mladine iz ZD Maribor. Izvedle so delavnice na temo Temeljni postopki oživljanja, kjer so otroci skozi praktični prikaz, s pomočjo lutke, spoznali in  tudi sami preizkusili  tehniko oživljanja. Za otroke so pripravili tudi delavnico na temo Prva pomoč, kjer so spoznali, kako oskrbimo manjše rane. Zanimivo in poučno…

Ciciban poje in pleše 2023

Po treh koronsko zatišnih letih so konec maja v dvorani Ondine Otta Klasinc SNG Maribor, le uspeli izpeljati 50. revijo Ciciban poje in pleše 2023. Na dveh koncertih je nastopilo preko 600 predšolskih otrok v pevskih zborih in plesnih skupinah vrtcev Maribora in okolice. Sodelovali smo tudi mi s plesno točko pod mentorstvom Tine Zajšek in Katje Lendero Marinič ter pevskim zborom pod mentorstvom Polone Vollmeier. Oba koncerta je posnel Regijski RTV center Maribor.

Posnetka koncertov si lahko ogledate na TV Slovenija 2:

1. del – sobota, 8. 7. 2023 ob 10.50.

2. del – nedelja, 9. 7. 2023 ob 11.05.

V prihodnjem tednu bosta oba posnetka dosegljiva tudi v arhivu RTV Slovenija.

Vabljeni k ogledu.

Drugačnost nas bogati – članek v prilogi Štajerc

V Vrtcu Tezno Maribor se dobro zavedamo pomena sprejemanja in enakovrednosti vseh ljudi. V okviru projekta enote Mehurčki – Drugačnost nas bogati, so otroci vseh skupin, celo šolsko leto sodelovali s predšolskima oddelkoma s prilagojenim programom, ki delujeta v okviru OŠ Gustava Šiliha. Otroci so se učili drug od drugega in spoznavali, da je lahko prav vsak, kljub našim razlikam, uspešen na kakšnem področju. Kaj več o tem projektu si lahko preberete tukaj.

Nastop pevskega zbora enote Mišmaš na Paradi učenja 2023

Otroci, ki obiskujejo obogatitveno dejavnost glasbene urice v enoti Mišmaš, so se z veseljem odzvali povabilu in kljub deževnemu dnevu suvereno nastopili na Trgu svobode, v okviru Parade učenja 2023, ki je bila organizirana s strani Andragoškega zavoda Maribor. Pevski zbor se je predstavil s štirimi pesmimi in v deževnem vremenu privabil k poslušanju veliko ljudi.

Dostopnost