Prejeli smo zlato priznanje na sejmu Altermed

Na sejmu GREEN VITA – Altermed, ki je potekal v Celju od 20.5. – 25.5.2022, se je predstavilo 81 ustanov, ki so prikazali tematske vsebine, ki so bile namenjene prehrani in zdravemu življenjskemu slogu. Mi smo se predstavili na stojnici.

Ocenjevalna komisija je posamezne stojnice ocenila skozi naslednje kriterije:
– aktualna in izvirna vsebina razstavnega prostora,
– jedrnata vsebinska sporočilnost in privlačnost razstavljenih vsebin,
– preglednost razstavljenih vsebin,
– letaki in drugo informativno gradivo,
– komunikacija razstavljavcev z obiskovalci.

Dobili smo najvišje število možnih točk in tako prejeli zlato priznanje.

Športno dogajanje v enoti Pedenjped

Pestro, športno dogajanje v okviru projekta Pedenjpedovi gibalčki, v enoti Pedenjped, se nadaljuje.  Veseli smo, ker so se številna športna društva odzvala na naše povabilo. Obiskal nas je trener gimnastike Aleksander Šajn, Športnega društva Studenci, ki je otrokom, na igriv način predstavil nekaj elementov gimnastike. Vaditelja Športnega centra Barada sta predstavila elemente taekwando – ja. V teniški svet nas je popeljal Jernej Ploj, ki trenira na Želežničarskem teniškem klubu. Naše najmlajše pa je razgibala Marija Bratina, naša upokojena sodelavka, sedaj pod okriljem društva DTV Partizan.

Zabavna, športna druženja so nas spodbudila k ponovnemu sodelovanju še v prihodnje in že danes se jih veselimo. Hvala vam!

Nagradi na mednarodnem likovnem natečaju LIDICE

Otroci in mentorji enote Lupinica so se tudi letos udeležili mednarodnega likovnega natečaja Lidice 2022 – 50th International Children’s Exhibition of Fine Arts Lidice 2022, katerega organizator je Mednarodna otroška umetniška razstava Lidice (ICEFA Lidice), ki je bila ustanovljena davnega leta 1967 v počastitev spomina na otroške žrtve iz češke vasice Lidice. Glavna tema letošnjega natečaja je bila MUZEJ. Častno omembo sta prejela I. D. Š. in P. P iz rumene igralnice pod mentorstvom Tine Zajšek. Iskrene čestitke!

https://www.mdvv-lidice.cz/en/current/awards/foreign/#c-42

Nagrada na likovno-literarnem natečaju v v okviru projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo

Z velikim veseljem sporočamo rezultate likovno-literarnega natečaja v našem projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo, ki je potekal na temo »Z drugimi ravnaj tako, kot želiš, da bi drugi ravnali s tabo«. Letos je v njem sodelovalo kar 204 vrtcev in šol iz celotne države. Pod mentorstvom Jadranke Zajec, iz enote Mišmaš, skupina Zvezdice, je otrok A. C. prejel 3. nagrado. V projektu je sodelovala natečajna komisija, ki je naredila izbor najbolj ekspresivnih likovnih in pisnih izdelkov otrok, ki bodo razstavljena od 7. 6. do 30. 6. 2022. Svečano odprtje razstave in podelitev plaket zmagovalcem bo v torek, 7. 6. 2022, ob 11. uri, v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Iskrene čestitke!

Obisk čebelarke v enoti Mehurčki

12.5. nas je v enoti Mehurčki obiskala ga. P. B., čebelarka (zaposlena na Čebelarski zvezi Slovenije). Prijazna gospa nam je povedala veliko zanimivega o življenju čebel. Najbolj smo si zapomnili, da čebela piči samo takrat, kadar jo je strah in se počuti ogroženo. Otroci so bili najbolj navdušeni nad dišečim satovjem, košem za pokrivanje panja in čebelarskim klobukom, ki so si ga vsi nadeli na glavo.

Po pogovoru o čebelah so na igrišču sledile dejavnost po »čebeljih postajah«. Gospa čebelarka je v likovni delavnici pokazala panjske končnice, nato pa so se otroci iz različnih skupin preizkusili v njihovi poslikavi. Tudi ostale dejavnosti na igrišču so ta dan potekale v znamenju čebel. Dan pa ni minil niti brez skladbe Lojzeta Slaka »Čebelar«. Iskrena hvala gospe čebelarki, ki nam je predstavila čebele, te prav posebne živali, brez katerih ne bi bilo jabolk, hrušč, češenj, breskev in slastnih jagod… na naših mizah.

Dostopnost